Naše bílá čokoláda bez přidaných cukrů se konečně dočkala i kávy
V nabídce jsme už nějakou dobu měli 45% bílou čokoládu slazenou třtinovým cukrem s drcenými kávovými zrny. Jelikož se okamžitě zařadila mezi nejprodávanější posypávané čokolády, udělali jsme pro vás i tuto nízkosacharidovou alternativu, o kterou jste nás často žádali.
Jejím základem je naše low carb bílá čokoláda, kterou prodáváme i ve formě malých tyčinek.
Místo třtinového cukru jsme k doslazení použili sladidlo erythritol, díky kterému je čokoláda vhodná jak pro nízkosacharidové stravování, ale také pro diabetiky. Toto sladidlo považujeme za nejlepší možnou volbu. Nemá žádné kalorie, v těle nemetabolizuje a většinu tělo beze změn vyloučí. Má o trochu menší sladivost než běžný cukr (asi 60%), přesto je naše bílá čokoláda bez přidaných cukrů příjemně nasládlá. Erythritol je sladidlo na přírodní bázi, nejedná se o umělé sladidlo. Kdybyste si o něm chtěli přečíst více, napsali jsme pro vás o něm článek.
Na surovinách nešetříme
Většina bílých čokolád na trhu, a jedno, jestli s cukrem nebo bez přidaných cukrů, má na první místě ve složení právě cukr nebo sladidlo. To znamená, že je těchto složek v čokoládě ze všech surovin nejvíce. Výrobci ví, proč to dělají. Tyto prvky jsou ze všeho, co v čokoládě je, výrazně nejlevnější. U nás je erythritol až na třetím místě. V naší bílé čokoládě je celých 45 % kakaové máslo z Dominikánské republiky, které je v BIO kvalitě. A nutno dodat, že jeho volba nebyla nahodilá. Z desítek vzorků jsme vybrali to, které nám chutnalo nejvíce. Bez zápachu, pálení žáhy, náznaků žluknutí. Kakaové máslo lze sehnat i třikrát levněji. Pro nás je však nejvyšší kvalita prioritou a nikdy v ní ústupky neděláme. Právě tomuto kakaovému máslu vděčí za svou jemnou a sametovou chuť.
Do bílých čokolád využíváme výhradně české plnotučné mléko z Hlinska. Teprve až po této složce následuje již zmíněný erythritol, kterého je v čokoládě obsaženo jen 20 %. Možná vás to překvapí. Ale tato bílá čokoláda se obsahem cukrů (většina ze sušeného mléka) vyrovná běžné 85% hořké čokoládě.
A k tomu všemu přidáváme ještě i pravou vanilku, která v poctivé bílé čokoládě nemůže chybět.
Jelikož jsme chtěli udělat tu nejlepší bílou čokoládu bez přidaných cukrů, parťáka jí může dělat jen nejlepší káva. Vybírali jsme, vybírali, až jsme se dostali do malé rodinné pražírny Seattle´s Original z Havířova, ve které nám praží výběrová kávová zrna přesně dle našich představ. Křupavá, chuťově intenzivní. Kdybyste na tuto kávu dostali chuť, počítejte s cenovkou 1 400 Kč za 1 kg. Je výjimečná.
Naše ostatní produkty s kávou
Čokoláda a káva je spojení, které funguje. Proto máme v našem sortimentu více alternativ. Zakoupit můžete i (všechny tyto produkty jsou slazeny třtinovým cukrem):
SLOŽENÍ:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sladidlo erythritol (19,4 %), výběrová káva Seattle´s Original – směs zrn ze Sřední Ameriky (3,2 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.
KAKAOVÉ MÁSLO:
země původu Dominikánská republika
HMOTNOST:
62 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
UPOZORNĚNÍ:
Produkt obsahuje kofein.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2136 kJ / 516 kcal |
Tuky |
52,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,9 g |
Sacharidy |
33,2 g * |
z toho cukerné alkoholy |
19,4 g |
z toho cukry |
13,5 g |
Bílkoviny |
12,0 g |
Sůl |
0,1 g |
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal