Naše bílá horká čokoláda bez cukru je plná kakaového másla a obsahuje plnotučné mléko
Základ naší směsi pro výrobu horké bílé čokolády bez cukru tvoří výběrové BIO kakaové máslo z Dominikánské republiky. Dáváme ho v nadstandardním množství (45 %), což lze těžko překonat. Běžně prodávané bílé čokolády ho obvykle mívají i pod 30 %. Kakaové máslo je vzácná surovina, která obsahuje antioxidanty a celou řadou dalších prospěšných látek. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších tuků, jehož přiměřená konzumace má jednoznačně pozitivní vliv na naše zdraví.
Toto konkrétní kakaové máslo z Dominikánské republiky jsme si vybrali záměrně jako chuťově nejlepší. Krásně se rozpouští na jazyku, nemá žádné štiplavé chuťové tóny a krásně voní.
Bílá čokoláda se neobejde bez kvalitního plnotučného mléka. To nakupujeme z mlékárny na Vysočině a podporujeme tak českou produkci.
Cukr jsme nahradili přírodním sladidlem erythritol. Byla to jasná volba. Považujeme ho za nejlepší a velmi bezpečnou alternativu cukru. Napsali jsme o něm i článek, můžete si ho přečíst zde pod odkazem: co je to erythritol. Bílá čokoláda se bohužel bez sladké složky neobejde. Byla by složena pouze z kakaového másla a sušeného mléka. 45 % kakaového másla je optimum a zároveň i maximum. Více ho dát nelze, jelikož by tuk při větším zastoupení začal chuťově dominovat, což není žádoucí. Kdybychom nepoužili sladidlo, tak by to znamenalo, že by čokoláda musela obsahovat 55 % sušeného mléka (tolik by chybělo do celku). Nepochutnali byste si. Chuť mléka by byla až moc intenzivní.
V bílé čokoládě nesmí chybět jedna podstatná složka – pravá vanilka. Chuť čokolády příjemně zjemňuje a nádherně v ní voní.
Poměry všech přísad jsme dokonale vyvážili tak, abyste měli k dispocizi nejzdravější a nejchutnější formu bílé čokolády.
A jak tedy chutná naše horká bílá čokoláda bez cukru? Chuť mléka dominuje. Díky vysokému podílu kakaového másla je velmi jemná. Přírodní sladidlo erythritol má jednu specifickou vlastnost – má chladivý efekt. Do čokolády ho dáváme jen 20 %, takže tuto vlastnost ucítíte jen v náznaku. Díky ní je tato čokoláda i tak trochu osvěžující. Přírodní vanilka chuť příjemně zakulatí a ještě více zjemní.
PŘÍPRAVA HORKÉ ČOKOLÁDY:
Čokoládu smíchejte se 120ml libovolného mléka. Společně vyšlehejte pomocí trysky u kávovaru nebo zahřívejte za stálého míchání v hrnci, případně za občasného promíchání v mikrovlnné troubě
SLOŽENÍ:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sladidlo erythritol (20%), pravá vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.
HMOTNOST:
35 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů. Obsahuje mléko.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100g): |
|
Energie |
2208 KJ / 533 kcal |
Tuky |
54,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,0 g |
Sacharidy |
34,4 g |
z toho cukerné alkoholy |
20,0 g |
Z toho cukry |
14,0 g |
Bílkoviny |
12,4 g |
Sůl |
0,1 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal