Čistá 75% hořká čokoláda – jak chutná?
Chuť této čokolády je díky použitým odrůdám kakaových bobů, které vám představíme níže, doslova dlouhotrvající. Čokoláda z prémiových kakaových bobů se vám v chuťových pohárcích udrží opravdu dlouho. Mnoho našich zákazníků si naší čokolády cení hlavně proto, že jim stačí malý kousek, aby si jí dostatečně užili. Nemusí jí tak spořádat velká kvanta a následně si to vyčítat. U běžných hořkých čokolád se můžete setkat s tím, že primárně cítíte chuť cukru a kakaovost zaznamenáte jen na chvilku. To je ten moment, který vás nutí sníst tabulku na posezení.
Hořká čokoláda vyrobená metodou Bean to Bar
Kouzlo této metody spočívá v tom, že si kakaové boby pro výrobu čokolády dovážíme a zpracováváme sami. Díky tomu máme všechny kroky výrobního procesu pod kontrolou. Pro tuto hořkou čokoládu používáme velmi vzácné odrůdy bobů zvané Criollo. Pocházejí z Peru. O jejich vzácnosti svědčí zejména fakt, že na úhrnné světové produkci zastupují pouhé jednotky procent. Chuť těchto bobů je mimořádně aromatická, s ovocnými tóny a nízkou úrovní hořkosti. A to je ten důvod, proč je chuť naší hořké čokolády tak dlouhotrvající.
Tak tmavá, nebo hořká?
Ač zde zmiňujeme používanější termín "hořká čokoláda", na občas uvádíme "tmavá čokoláda". Důvod je jednoduchý. Protože mají naše kakaové boby nízkou úroveň hořkosti, přijde nám téměř nepatřičné naše čokolády opatřovat výrazem "hořká''. Ale děláme tak, jelikož to vyžaduje legislativa. Takový název však symbolizuje vlastnost, kterou v našich čokoládách nevyhledáváme a dle tohoto rozhodnutí také volíme použité suroviny a výrobní procesy. Ano, každá čokoláda (stejně jako káva) potřebuje určitou míru přirozené hořkosti, avšak méně je někdy více. A méně hořkosti dává více prostoru vyniknout přirozeným ovocným a karamelovým tónům. Čokoláda je díky tomu svěžejší a pro konzumenta zajímavější.
Ruční práce a základní suroviny
Jsme malá čokoládová manufaktura, která se zaměřuje na kvalitu. A nejde o marketingovou proklamaci. Využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny. A stojíme si za názorem, že pokud chceme dělat jen tu nejlepší čokoládu, nemůžeme výrobu v žádném kroku šidit. Pravá čokoláda nesmí obsahovat žádnou chemii, aditiva, náhražky. Vyhýbáme se i běžně využívaným lecitinům. Tato tmavá čokoláda je pouze třísložková. Je vyrobena jen z kakaových bobů, kvalitního třtinového cukru a trochy kakaového másla pro zjemnění.
TIP: Tuto hořkou čokoládu můžete koupit i jako čokoládové tyčinky. Pochutnáte si stejně. Jsou z totožných surovin a mají stejné vlastnosti jako tabulková čokoláda. Jsou však výrazně levnější. Až o více jak 40 % oproti tabulkové. K jejich výrobě není potřeba tolik drahé lidské práce. Tabulková podoba, kterou máme s opravdu krásným designem, se osvědčí jako dárek. Pokud chcete čokoládu jen pro sebe, neváhejte a zkuste tyčinky.
75% BIO hořká čokoláda (100 g / 250 g / 500 g)
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU
SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2335 kJ / 564 kcal |
Tuky |
42,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,0 g |
Sacharidy |
36,7 g |
z toho cukry |
25,5 g |
Bílkoviny |
8,7 g |
Sůl |
0,1 g |
Tuhle čokoládu jsem si fakt zamiloval. Když jsem byl zvyklý na aromatizované čokolády z obchodu, tak mi nejprve přišla velmi jemná a méně výrazná. Ale když si ji necháte rozpustit na jazyku, zjistíte, že obsahuje tolik odstínů chuti, že to je jako jíst něco z ovocné zahrady. Super.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal