Oříškový krém se 60% hořkou čokoládou Ekvádor 250 g
Lískové oříšky, mandle a kešu ořechy spojily síly s naší 60% Bean to Bar čokoládou z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. A dobře udělaly! Světlo světa spatřila opravdu velká dobrota, která se u vás doma moc dlouho neohřeje. Nebudeme lhát. Tento oříškový krém se nám opravdu povedl a máme z něj radost. A budeme vás rovnou i varovat. Chuť oříšků a naší kvalitní čokolády způsobuje obrovskou závislost.
Zobrazit více
296,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem (22 ks)
katalogové číslo:
MASEK60
EAN:
8594183411231
cena bez DPH:
264,29 Kč
Přímo od výrobce
Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!
Jen pro pořádek. Musíme mu říkat oříškový krém, jelikož oříškové máslo se nesmí dle nařízení EU používat. Takže pokud byste hledali ořechové máslo a byli zklamaní, že ho nemáme, tak se nebojte. Je to synonymum ořechového krému
Pojďme tedy k té chuti. V oříškových krémech nemohou chybět kvalitní lískové ořechy. Mají totiž nezaměnitelnou chuť, bez které by to nebylo ono. Proto jich je v našem čokoládovém krému s oříšky ve srovnání s ostatními složkami nejvíce. Ano, díky nim má svoji charakteristickou chuť i známá pomazánka ze supermarketů, která je však plná i palmového tuku a bílého cukru. Ničeho takového se u naší NutHillky nedočkáte. K lískovým ořechům jsme přidali mandle, které umí krém chuťově zjemnit a dodat mu určitou rafinovanost. Abychom krému dodali přirozenou nasládlost, tak jsme přidali i kešu oříšky, kterých je v něm z těchto třech složek nejméně. Jsou ale velmi důležité, protože krému dodávají také podmanivou máslovou chuť.
Nejdůležitějším prvkem našeho krému je samozřejmě čokoláda, kterou jsme pro vás vyrobili z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. Zvolili jsme je záměrně. Tyto boby jsou velmi intenzivní s výraznou "čokoládovostí". Jedná se o naši 60% čokoládu na vaření, kterou si můžete zakoupit i samostatně. Do této čokolády přidáváme kvalitní třtinový cukr, který nám krém zároveň příjemně osladil. Jak moc? Úplně akorát. Není vůbec přeslazený. Chuťově se nám ho podařilo dokonale vyvážit. I naši zaměstnanci po něm úplně šílí, takže je musíme trošku hlídat, aby na vás něco zbylo
Je libo oříškový krém s čokoládou úplně bez přidaných cukrů? Máme ho pro vás samozřejmě taky. Je k dispozici ZDE.
Do našich krémů přidáváme ještě jednu podstatnou složku. Himálajskou sůl. Je to přírodní zvýrazňovač chutí. Z čokolády a z oříšků "vytáhne" ty nejzajímavější chuťové kontury, ze kterých se Vaše chuťové pohárky rozplynou blahem. To, že sůl a čokoláda jsou skvělými parťáky, jsme řešili i v tomto článku. Pokud byste chtěli zjistit, co se na vašem jazyku bude odehrávat, tak velmi doporučujeme, abyste si ho přečetli. Nemusíte mít ale strach, že by byl krém přesolený. Sůl v něm nelze nijak výrazně cítit. Snažíme se spíše cílit na lepší vnímání chutí na podvědomé úrovni.
Jemnost a křupavost v jednom
Na konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou jsme si dali opravdu velmi záležet. Nespoléhali jsme se jen na vlastní představy a ptali jsme se. A hodně. Udělali jsme si rozsáhlý průzkum ve svém okolí. Zjišťovali jsme, zda lidé spíše preferují tekutý a velmi jemný krém, nebo mají raději hrubší krém (resp. pastu). Druhá možnost mírně zvítězila. A před námi byl velký úkol. Jak uspokojit všechny. Naše stroje jsme proto nastavili tak, aby máslo bylo sice tekuté, ale ne až moc. Je jemné, ale má v sobě malé křupavé kousky. Při běžné pokojové teplotě ho bez problémů namažete na chleba a neuteče vám na talíř. Ač jsme zvolili hrubší texturu, tak na jazyku a ani na patře nedrhne. Věříme, že si ho zamilujete!
Již jsme zmínili supermarketovou pomazánku. Její natíratelnost je zajištěna přítomností palmového tuku. V našem případě se o to postaralo hodnotné a zdravé kakaové máslo z naší čokolády. Na rozdíl od masově vyráběných pomazánek, do kterých se dává jen odtučněné kakao, najdete v našich krémech jen poctivou výběrovou čokoládu vlastní výroby.
Pro lepší představu jsme vám konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou natočili.
INFORMACE PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů a mléka.
DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů.
Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.