c

77% čokoláda bez cukru 60g

Vzepřeli jsme se obecné představě, že čokoláda bez cukru je pouhým chuťovým kompromisem. Připravili jsme pro vás ručně vyráběnou Bean to Bar tmavou čokoládu, u které ani nepoznáte, že v ní cukr není. Použili jsme prémiové kakaové boby odrůd Criollo a Trinitario z Peru, zjemnili ji mandlemi, kešu ořechy a kvalitním kakaovým máslem. Vybrali jsme to nejlepší dostupné sladidlo – erythritol. Nelekejte se názvu, patří mezi sladidla na přírodní bázi a níže v popisu se o něm dozvíte více.
Zobrazit více
161,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem (30 ks)
katalogové číslo: LC
EAN: 8594183410746
cena bez DPH:143,75 Kč

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze

Čokoláda bez cukru – jak chutná?

Nejjednodušším způsobem, jak udělat čokoládu bez cukru, je vyrobit 100% čokoládu. Tedy takovou, která obsahuje jen kakaové boby. Jenže ne každý takovou čokoládu snese. Pokud čokoládu v její nejintenzivnější podobě máte rádi, máte u nás hned dvě možnosti: 100% čokoládu z kakaových bobů z Peru nebo 100% BIO čokoládu z kakaových bobů z Tanzanie.

Pro ty z vás, kteří v hořké čokoládě nějakou sladkost vyžadují, a zároveň se chtějí vyhnout cukru, jsme museli najít cestu, jak čokoládu zjemnit a zachovat požitek z její konzumace. A toto je výsledek.

Základem jsou kakaové boby vzácných odrůd Criollo a Trinitario, které pochází z Peru. Vyznačují se svojí ovocnou chutí a nízkou úrovní hořkosti. Podstatného zjemnění jsme dosáhli tím, že jsme spolu s boby umleli i mandle a kešu ořechy, které mají přirozeně nasládlou chuť. Následně jsme přidali kvalitní kakaové máslo, které též snížilo intenzitu kakaových bobů.

Důležitou složkou této čokolády bez přidaných cukrů je erythritol. Níže si o něm povíme více.

A jak bychom tedy popsali tuto čokoládu? Je opravdu velmi jemná. Jedná se o vysokoprocentní tmavou čokoládu, ale nějakou velkou hořkost nečekejte. Jakmile se vám dostane na jazyk, začne se krásně rozpouštět. Nejdříve vaše chuťové pohárky zasáhne příval intenzivní kakaové chuti, která začne postupně, díky obsaženým mandlím a kešu, přecházet do oříškových tónů. Díky přítomnosti erythritolu nebudete postrádat sladkost. Nutno však dodat, že erythritol dosahuje 60% sladivosti oproti běžnému cukru. Jeho sladkost je jakoby slabší a je s tím třeba počítat. Nemusíte se však bát, chuťově Vás plně uspokojí. Výsledek je jednoznačný. Můžete si konečně vychutnat chuť opravdové čokolády bez výčitek!

Pokud však toužíte po náznaku "běžné" sladkosti, velmi doporučujeme zkusit naši 85% hořkou čokoládu slazenou kokosovým cukrem. Máme ji jak ve formě cenově výhodných tyčinek, tak i jako tabulku v atraktivním obalu.

Sladidlo erythritol

Mnoho lidí se pozastaví nad jeho názvem. Bohužel zní opravdu hodně chemicky a přitom se jedná o látku, která patří mezi sladidla na přírodní bázi. Zvolili jsme ho, jelikož na rozdíl od mnoha jiných sladidel nemá výrazné projímavé účinky. Nutno však upozornit, že i tak jeho nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Maximální denní dávka by neměla u dospělého člověka překračovat 50 g. V naší jedné tabulce je ho obsaženo 10,8 g, takže se dosažení maximální denní dávky skutečně bát nemusíte, i kdybyste ji dokázali sníst na posezení. Což si můžete opravdu dovolit, protože erythritol nemá žádné kalorie!

Má dokonce celou řadu pozitivních účinků a benefitů pro naše zdraví. Pro ty z vás, kteří se o něm chtějí dozvědět více, jsme připravili zajímavý článek, který se mu podrobně věnuje a také ho srovnává s ostatními dostupnými sladidly.

Jak naše low carb čokoláda vznikla?

Při přípravě receptury pro tuto čokoládu jsme využili sílu komunity. Oslovili jsme rozsáhlou facebookovou skupinu Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí!, které tímto děkujeme za pomoc. Společnými silami jsme našli recepturu. Celý projekt čokolády bez cukru vymyslela a realizovala Janča, manželka Petra, který naši čokoládovnu vede. Všichni jsme jí už odpustili, že celý mlýn s prvním pokusem skončil v popelnici smiley Zde máte video s Jančou, která low carb komunitě oznamuje úspěšné vyrobení čokolády bez cukru. Můžete se tak seznámit s procesem výroby a použitými surovinami.

Díky tomuto přístupu jsme vytvořili čokoládu jak pro diabetiky (lze ji považovat za DIA čokoládu), ale také pro lidi, kteří se snaží ze svého jídelníčku vyloučit cukry a stravují se tzv. low carb.

Skoro žádné sacharidy

V nutričních hodnotách stojí za zmínku obsah sacharidů. Tato čokoláda obsahuje na 100 g sice 31,7 g sacharidů. Ale pozor! Z toho je 18 g cukerný alkohol (erythritol), který v těle nemetabolizuje (nezvyšuje glykemický index). Takže ho v podstatě nemusíte do příjmu sacharidů počítat. Podskupina sacharidů zvaná jako cukry je na 100 g čokolády zastoupena pouhým 1 g a to jen díky přirozenému výskytu v kakaových bobech, kešu oříšcích a mandlích.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, sladidlo erythritol (18 %), kakaové máslo, kešu ořechy, mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario

ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

UPOZORNĚNÍ:
Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 2064 kJ / 499 kcal
Tuky 44,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28,6 g
Sacharidy 31,7 g
z toho cukerné alkoholy 18,0 g
z toho cukry 1,0 g
Bílkoviny 9,9 g
Sůl 0,1 g

* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.

Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE