Naše 44% mléčná čokoláda je jemná a plná mléka
Do našeho tria jsme vybrali naši nejjemnější mléčnou čokoládu. Ač se jedná o naši nejsladší čokoládu, i při její výrobě jsme dbali na to, aby v ní cukr výrazně nepřevážil ostatní suroviny. V této čokoládě je obsažen nadstandardní podíl českého mléka a také vysoký obsah kvalitního kakaového másla.
Osladili jsme ji jen nezbytným množstvím třtinového cukru. Výsledkem je, že naše 44% mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů ve 100 g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka. Běžné mléčné čokolády ho obsahují často více než 50 g.
Použili jsme výběrové kakaové boby z Peru, které jí dodávají velice jemnou chuť.
Bílá čokoláda s osvěžující chutí limetky
Další krasavicí našeho tyčinkového mixu je bílá čokoláda s limetkou.
Jak chutná? Díky velkému podílu kvalitního kakaového másla je velmi jemná a krásně se rozpouští na jazyku. V chuti určitě poznáte mléko a také v ní ucítíte vanilku. Což je základní rozdíl ve srovnání s levnými bílými čokoládami, ve kterých ucítíte hlavně cukr.
A nakonec chuť i vůni dotváří limetkový olej (lisováný za studena z limetkové kůry). Esenciální olej z kůry čerstvých limetek je velmi osvěžující pro naše tělo i mysl. Vůně i chuť po limetkách spolu s výbornou bílou čokoládou nás příjemně osvěží i v parném létě a dodá chybějící energii.
Hlavní složkou naší bílé čokolády je výběrové BIO kakaové máslo a dáváme ho rovnou v nadstandardním množství. Je ho tam 45 %, což lze těžko překonat. (Mnoho bílých čokolád prodávaných běžně na trhu mívá i pod 30 % této vzácné suroviny.) Pokud si říkáte, že je to nějak moc tuku pohromadě, nebojte se, kakaové máslo je vzácná surovina nabitá antioxidanty a má i celou řadou dalších prospěšných látek. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších tuků.
V bílé čokoládě nesmí chybět kvalitního plnotučné mléko. A protože podporujeme českou výrobu, používáme výhradně mléka česká.
Přidali jsme přírodní BIO třtinový cukr a dáváme ho jen nezbytné množství. Jen 20 %. Tak že naše bílá čokoláda není nezdravou cukrovinkou, ale naopak, její obsah cukrů se totiž dokonce výživově blíží hodnotám v běžné 70% hořké čokoládě.
A v bílé čokoládě ještě nesmí chybět jedna podstatná složka a tou je vanilka. My používáme pravou BIO vanilku.
Co znamená RAW čokoláda (z nepražených kakaových bobů)?
Třetím parťákem našeho čokoládového mixu je čokoláda z nepražených kakaových bobů.
Slovo RAW znamená, že se tato čokoláda zpracovávala při teplotě pod 42 °C. Naše mlýny na čokoládu speciálně chladíme a umíme udržet teplotu v celém procesu výroby pod 42 °C. (Více se o naší RAW čokoládě můžete dovědět zde.)
Protože používáme nepražené kakaové boby, tak je čokoláda v podstatě "živá". Boby se při RAW zpracování nepraží, nedochází tedy ke karamelizaci (ta může některé nutriční benefity degradovat). Tato čokoláda je při ochutnání sice trochu kyselejší, ale má i velmi ovocnou chuť. A chuť sladké panely, kterou používáme k doslazení, tuto kyselejší chuť potlačí. (Panela je třtinová šťáva, která má trošku jiný typ sladkosti než třtinový cukr, který obvykle používáme). Výsledkem je velmi svěží čokoláda, která nás nabije živou energií.
Kakaové boby jsou zdrojem antioxidantů, minerálů, vitamínů a mnoha dalších pro naše tělo prospěšných látek. Obsahují i enzymy, které podporují trávení a kakaové boby se právem řadí i mezi superpotraviny. A všechny tyto prospěšné vlastnosti kakaových bobů můžete očekávat i od naší čokolády z nepražených kakaových bobů.
Naše čokoláda z nepražených kakaových bobů je jen třísložková. Obsahuje jen nepražené kakaové boby, panelu a trochu kakaového másla pro vyšší jemnost. A to je vše, přátelé! Nic dalšího není potřeba.
Naše čokoláda je vyráběna ručně, bez chemie
Jsme malá česká čokoládovna a každé naší čokoládě dáváme co nejlepší péči. Vybíráme ty nejlepší dostupné suroviny a naše čokolády neobsahují žádnou chemii, aditiva ani náhražky. Čokoládu nealkalizujeme a dokonce nepoužíváme ani lecitiny.
Bean to bar
Všechny tyto naše čokoládové tyčinky jsou vyrobeny metodou bean to bar, což znamená ve volném překladu od bobu až po tabulku, tedy tentokráte spíše až po tyčinku. Čokoládu vyrábíme přímo z kakaových bobů. Boby poctivě třídíme, čistíme, drtíme, několik dní meleme a až potom jim dáváme známou obdélníkovou podobu, resp. v případě tyčinek podobu tyčinkovou.
SLOŽENÍ mléčné čokolády:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby. Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %.
SLOŽENÍ bílé čokolády s limetkou:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr (20%), pravá vanilka, za studena lisovaný olej z limetky. Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.
SLOŽENÍ hořké čokolády z nepražených kakaových bobů:
nepražené kakaové boby*, panela (sušená třtinová šťáva)*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru
HMOTNOST:
300 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
|
Energie |
2425 kJ / 584 kcal |
Tuky |
45,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
28, 1 g |
Sacharidy |
39,8 g |
z toho cukry |
36,0 g |
Bílkoviny |
9,6 g |
Sůl |
0,2 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal