Mléčná čokoláda bez cukru s kokosem – co vás čeká?
Mysleli jste si, že si při low carb stravě, dietě, či z důvodu cukrovky na mléčné čokoládě už nepochutnáte? Neradi toto slovo svým zákazníkům říkáme, ale v tomto případě je zcela na místě: Ne! Pochutnáte. Rozhodli jsme se pro vás vytvořit plnohodnotnou mléčnou čokoládu s co nejnižším podílem cukrů. To, že do ní není přidán cukr, ani nepoznáte.
Je jemná, lahodná, krémová. Díky kvalitnímu sušenému plnotučnému mléku je krásně nasládlá a má výraznou mléčnou chuť. Čokoláda je posunutá na další úroveň jemnosti i díky zamletým mandlím a kešu oříškům a dodatečné porci prémiového kakaového másla. Celá tabulka je bohatě zasypaná strouhaným kokosem. Ten v čokoládě krásně křupe a dodává jí příjemnou exotickou chuť.
Základem této čokolády, stejně jako našich ostatních čokolád bez přidaných cukrů, jsou výběrové kakaové boby odrůd Criollo a Trinitario, které pocházejí z Peru. Jedná se o velmi vzácné odrůdy, která jsou na celosvětové produkci zastoupeny jen pár procenty. Jsou velmi ovocné, svěží, chuťově výrazné a neobsahují tolik hořkosti jako boby standardní kvality.
Do našich čokolád bez přidaných cukrů přidáváme přírodní sladidlo erythritol. Jedná se o skvělou volbu. Je sice velmi drahé ve srovnání s běžným cukrem či jinými sladidly. Ale jeho vlastnosti splňují přesně to, co pro naše čokolády potřebujeme. Neobsahuje totiž žádné kalorie a v těle nijak nemetabolizuje. Na rozdíl od celé řady dalších sladidel nemá tak výrazné projímavé účinky. Má 60% sladivost běžného cukru. Do čokolády jsme ho přidali pouhých 13 %, což pro dodání sladké chuti bohatě stačí. Nečekejte žádnou přeslazenost. To není účel této čokolády. Článek o tom, proč jsme ho vybrali, který obsahuje i srovnání s ostatními nejpoužívanějšími sladidly, naleznete pod následujícím tlačítkem.
Nutriční hodnoty z říše snů
Na této stránce jste se ocitli, jelikož se nejspíše snažíte omezit spotřebu cukrů. Ale zároveň vás honí mlsná a máte chuť na mléčnou čokoládu. A je těžko uvěřitelné, že tyto dvě okolnosti se nemusí vylučovat.
Hned na začátku je třeba připomenout, že sušené mléko, bez kterého by mléčná čokoláda nemohla být, obsahuje cukry, které se v něm vyskytují přirozeně. Jedná se o mléčný cukr, který je všeobecně znám jako laktóza. Společně s kakaovými boby, které nějaké cukry též přirozeně obsahují, jsou jejich jedinými zdroji. Do čokolády jsme žádný další cukr nepřidali.
Sušené mléko využíváme v té nejlepší dostupné kvalitě. Jedná se o plnotučné sušené mléko, které obsahuje 26 % tuku. Společně s kakaovými boby je zodpovědné za pouhých 10,1 g cukrů ve 100 g čokolády. Jen uvažte. Něco přes 10 g cukrů, to obsahují 90% hořké čokolády. Pokud je to běžně slazená čokoláda, tak je to ale přidaný cukr, často bílý rafinovaný. Zde se jedná o mléčnou čokoládu s 10 % přirozeně se vyskytujících cukrů. Pro člověka, který miluje mléčnou čokoládu, je toto srovnání až neskutečné!
V podílu cukrů se v zásadě nedá dostat níže. Naše 60 g tabulky mají 8 větších čtverečků. V každém z nich je obsaženo jen 0,76 g cukrů (většinově to je zmíněná laktóza). Sami tedy můžete, dle svých omezení, usoudit, kolik takových čtverečků si můžete denně dovolit.
V případě, že byste chtěli konzumovat čokládu s naprostým minimem cukrů, neváhejte vyzkoušet naši 77% low carb čokoládu, která v sobě má pouze 1 g cukru na 100 g čokolády.
SLOŽENÍ:
kakaové boby, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol (12 %), strouhaný kokosový ořech (7,7 %), kešu ořechy, mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
65 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
UPOZORNĚNÍ:
Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2258 kJ / 545 kcal |
Tuky |
47,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,3 g |
Sacharidy |
30,7 g |
z toho cukerné alkoholy* |
12,0 g |
z toho cukry |
10,1 g |
Bílkoviny |
15,1 g |
Sůl |
0,1 g |
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal