Vysokoprocentní mléčná čokoláda – jak chutná?
Dle předpisů musí mléčná čokoláda obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny. Na masovém trhu se setkáte většinou s hodnotou něco málo přes 30 %. My jsme pro vás připravili recepturu s 52 % kakaové sušiny. Mléčná čokoláda z naší manufaktury má výraznou kakaovou chuť. Nedominuje jí cukr. Mléko používáme především jako prostředek pro zjemnění. Navíc díky němu vynikají chuťové kontury kakaových bobů.
Čokoláda z bobů, které si dovážíme
Pro naše čokolády využíváme pouze boby, které si dovážíme a sami zpracováváme. Většina běžných výrobců pouze nakupuje hotovou čokoládovou hmotu, kterou přepouští do tabulek. My máme celý výrobní proces pod kontrolou. Boby třídíme, ochutnáváme, čistíme, pražíme, meleme, osladíme a vytvoříme tabulky. Tuto mléčnou čokoládu jsme vyrobili z výběrových kakaových bobů odrůdy Criollo, která pochází z Peru. Jedná se o vzácné odrůdy, které jsou na světové produkci zastoupeny jen v jednotkách procent. Čokoládě propůjčují rafinovanou chuť s ovocnými tóny. Charakteristická je i nízká úroveň hořkosti a kyselosti oproti kvalitativně horším odrůdám.
Vyrábíme jí ručně a bez náhražek
Jako manufaktura se pyšníme tím, že každá tabulka naší mléčné čokolády dostává zvláštní péči. Každý kus je originál, který pošleme do světa naplněný energií a láskou. Navíc bez jakékoliv chemie, aromat, náhražek, aditiv. Do čokolády nepřimícháváme ani běžně užívané lecitiny. Vystačíme si jen se základními surovinami. V případě naší mléčné čokolády se jedná pouze o kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko a kakaové máslo. Nic dalšího kvalitní mléčná čokoláda nepotřebuje!
TIP: Tuto mléčnou čokoládu si můžete koupit i jako čokoládové tyčinky. Chutnají stejně, jsou z totožných surovin. Za gram čokolády však zaplatíte o téměř 40 % méně. Při jejich výrobě totiž není potřeba tolik drahé lidské práce. Naše tabulku s krásným designem je skvělým dárkem. Pokud si však chcete naši mléčnou čokoládu vychutnávat každý den, jsou tyčinky jasná volba.
52% BIO mléčná čokoláda (100 g / 250 g / 500 g)
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU/mimo EU
SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*, sušené plnotučné mléko*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2345 kJ / 566 kcal |
Tuky |
39,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g |
Sacharidy |
42,0 g |
z toho cukry |
36,0 g |
Bílkoviny |
9,5 g |
Sůl |
0,2 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal