c

52% mléčná čokoláda s drcenými kakaovými boby (nibsy)

Jak udělat čokoládu ještě čokoládovější? Že to nelze? Ale ano. Na tuto otázku existuje jasná a opravdu chutná odpověď. Stačí na naši vysokoprocentní mléčnou čokoládu nasypat nadrcené kakaové boby, které jsou nazývány také jako nibsy. Nechte se pohltit její intenzivní a energií nabíjející chutí.
Zobrazit více
173,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem (25 ks)
katalogové číslo: M DRB
EAN: 8594183410463
cena bez DPH:154,46 Kč
Druh čokoládymléčná

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze

Čokoláda s drcenými kakaovými boby (nibsy) – jak chutná?

Kakaové boby lze konzumovat samotné a v naší nabídce je naleznete také. Jejich kakaovou chuť si však naplno užijete až po jejich dokonalém rozmělnění. Tu chuť z nich umí vytáhnout až čokoláda a její jedinečné vlastnosti. Kakaové boby obsahují vysoký podíl tuků (až 50 %) a mají podobnou strukturu jako oříšky. V nezpracované podobě se vám mohou zdát spíše suché. Jakmile je však dostatečně rozmělníte, získáte směs ze sušiny (kakao) a tuku (kakaové máslo) v podobě malinkatých částeček. Čokoláda je vlastně takové hodně jemné smoothie z kakaových bobů. A právě v tekuté podobě dokáže jazyk nejlépe a nejintenzivněji vnímat chutě.

Proto je čokoláda dobrým společníkem pro nezpracované kakaové boby, můžete si tak jejich chuť užít naplno.

Čokoláda má ještě jednu příjemnou vlastnost. Začíná tát až při teplotě odpovídající té, jakou máte na povrchu svého jazyka. Při rozpouštění se čokoláda rozlije do vašich chuťových pohárků a díky obsaženému tuku tak může předat ještě o stupeň kakaovější chuť z drcených bobů. Následuje exploze vjemů.

Drcené kakaové boby v podobě nibsů sypeme záměrně na mléčnou čokoládu. Můžete si totiž užívat vzrušující kontrast jemnosti mléčné čokolády a intenzivní kakaovosti podpořené drcenými boby. Na tmavé čokoládě byste si tento efekt vychutnat nemohli.

Kakaové boby účinky

Kakaové boby jsou jednou z nejhodnotnějších superpotravin. Obsahují neskutečné množství minerálů, vitaminů, antioxidantů a enzymů. Jsou například významným zdrojem hořčíku, který pozitivně ovlivňuje naší nervovou soustavu a potlačuje stres. Kakaové boby jsou také jedinečné v tom, že obsahují vysoké množství organické síry a žádná plodina na světě se jim v tomto nevyrovná.

Jsou právem považovány za superpotravinu, obsahují největší množství antioxidantů napříč celou rostlinou říší. Tyto a mnoho dalších prvků napomáhají vašemu tělesnému zdraví.

Kakaové boby mají však, na rozdíl od mnoha jiných plodin, i významný vliv na psychiku. Veškeré blažené pocity, které při konzumaci čokolády zažíváte, vznikají díky koktejlu látek, které pozitivně stimulují váš mozek. Patří mezi ně třeba arginin, anandamid, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Jsou to látky, které vás povzbudí a zlepší vaši náladu, a proto se můžete setkat s tvrzením, že kakaové boby (resp. nibsy) jsou přírodním antidepresivem a afrodiziakem. A je to skutečně tak. Například tryptofan podporuje tvorbu serotoninu, jehož nedostatek je příčinou rozvoje deprese.

U čokolády je méně vždy více

Naši čokoládu vyrábíme pouze ze základních surovin a nepřidáváme do ní nic, co do ní nepatří. Vystačila si jen s mimořádně kvalitními kakaovými boby odrůdy Criollo z Peru (stejnými je posypána), třtinovým cukrem, kakaovým máslem a sušeným mlékem. Do naší výroby nesmí žádná chemie, náhražky, nebo dokonce palmový tuk.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko, drcené kakaové boby (10,45 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
67 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100g)  
Energie 2185 kJ / 526 kcal
Tuky 37,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,2 g
Sacharidy 42,3 g
z toho cukry 34,3 g
Bílkoviny 12,9 g
Sůl 0,1 g

 

Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE