Jak chutná náš oříškový krém s mléčnou čokoládou?
Velká škoda, že nám legislativa EU zakazuje tento produkt nazývat jako oříškové máslo. Má totiž intenzivní máslovou chuť a toto slovní spojení ho vystihuje snad nejlépe. Z našich oříškových krémů s čokoládou je nejjemnější a nejkrémovější.
Za svojí neodolatelnou chuť vděčí pořádné porci pražených pekanových ořechů, kterých je v této dobrotě obsaženo celých 40 %. Krém získává ještě větší jemnost a příjemnou přirozenou nasládlost z kešu ořechů, kterých jsme do krému zamleli 30 %. A nakonec to nejdůležitější. K oříškům jsme přidali naši velmi oblíbenou 52% mléčnou čokoládu bez přidaných cukrů, která zastává zbývajících 30 % obsahu krému. To vše je doplněno o špetku himálajské soli. Ta pomáhá skvěle zvýraznit chuť všech komponentů, což zvýší i váš požitek. A co si budeme povídat, strmě roste i návykovost!
Nic víc není třeba. Žádná zahušťovadla, chemie, náhražky, nebo palmový olej. Tento božský krém nepotřebuje nic jiného než základní suroviny a hlavně – naši čokoládu z výběrových kakaových bobů z Peru.
Nezapomeňte ochutnat i naše ostatní oříškové krémy. Zcela bez přidaných cukrů a sladidel je varianta se 100 % čokoládou. Pokud preferujete sladší chuť, ale cukr konzumovat nechcete, tak vás potěší náš oříškový krém s bílou čokoládou bez přidaných cukrů, mandlemi a kokosem. V případě, že vám nevadí trocha kvalitního třtinového cukru, můžete ochutnat oříškový krém se 60% hořkou čokoládou. Ani u tohoto krému se nemusíte bát o svoji linii. I ten obsahuje jen 12,8 g cukrů na 100 g krému.
Jakou má tento krém z ořechů a čokolády konzistenci?
Při výrobě krémů vycházíme i z vlastních chuťových preferencí. Musíme se přiznat, že neholdujeme příliš tekutým oříškovým krémům, které mají až olejnatou konzistenci. Ač se tomu zcela vyhnout nedá. Proto všechny děláme víc nahrubo s drobnými kousky. U tohoto produktu, ač ho stejně jako ostatní označujeme za křupavý, jsme zvolili o něco větší jemnost. Tak nějak se nám to k němu víc hodí. Tento krém totiž díky velmi specifickým vlastnostem pekanových ořechů nepřechází do velké tekutosti (olejnaté) i při vyšších teplotách. Tomu napomáhá i vysoký podíl kvalitního kakaového másla z mléčné čokolády. To má vyšší bod tání než oleje z ořechů. Při běžné pokojové teplotě (do 22 °C) má hustotu nugátu. Nejčastěji ho tedy budete jíst jen tak lžičkou. Po umístění do teplé vodní lázně lze dosáhnout tekutější podoby. Můžete ho tak použít na polití lívanců, palačinek či jiných míst, ze kterých si na něm budete chtít pochutnat
SLOŽENÍ:
pražené pekanové ořechy 40 %, mléčná čokoláda bez přidaných cukrů 30 % (kakaové boby, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13 %), mandle, kešu ořechy), pražené kešu ořechy 30 %, himálajská sůl. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně: 52 %.
HMOTNOST:
250 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2573 kJ / 616 kcal |
Tuky |
53,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,0 g |
Sacharidy |
22,7 g * |
z toho cukry |
6,4 g |
z toho cukerné alkoholy |
6,5 g |
Bílkoviny |
9,9 g |
Sůl |
0,1 g |
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal