Čokoláda se solí – jak chutná?
Když do čokolády přidáte sůl, vznikne vzácný okamžik. Díky tomu, že jsou v této čokoládě obsaženy všechny chutě, které dokáže váš jazyk rozlišit, zažijete přímo vjemovou explozi. Čokoláda se solí obsahuje sladkou, kyselou, hořkou a samozřejmě i slanou chuť, což zapříčiní, že jsou aktivovány všechny oblasti jazyka. Je to opravdu gurmánský zážitek. O kyselou a hořkou chuť se postarají kakaové boby. Sladkou přinese kvalitní třtinový cukr a slanou himálajská sůl. Váš jazyk tuto kombinaci neočekává a možná bude dokonce trošku zmatený. Dobře zmatený! Díky tomu, že je himálajská sůl jemnější než ta klasická, dokáže čokoládu zjemnit. Potlačí její přirozenou hořkost, a naopak vytáhne ovocné tóny kakaových bobů. Díky působení soli dokonce začnete intenzivněji vnímat zajímavé chuťové kontury, které byste v "čisté" čokoládě rozpoznali jen stěží. Velmi zajímavá je také skutečnost, že ji někteří lidé, díky její jemné chuti, zaměňují za čokoládu mléčnou.
Zajímá vás, jak sůl působí na vaše chuťové pohárky a další zajímavosti? Na toto téma jsme napsali samostatný článek na našem blogu.
Bean to Bar čokoláda z jedinečných odrůd kakaových bobů
Pro tuto čokoládu jsme vybrali skvělou odrůdu kakaových bobů zvaných Criollo, která pochází z Peru. Její chuť je delikátní, jemná, s minimem hořkosti a vyznačuje se svojí ovocností.
Ruční práce a přírodní suroviny
Jelikož jsme malá čokoládová manufaktura, považujeme každou tabulku za originál. Každé věnujeme velkou dávku energie a nadšení. Ruční práce se s masovou produkcí nedá srovnávat. Výrobní proces máme zcela pod kontrolou a dbáme na maximální kvalitu finálního produktu. V našich čokoládách nenajdete žádnou chemii, aditiva, aromata, nebo lecitiny. Pracujeme jen s přírodními surovinami. Věříme, že k docílení skvělé chuti si nemusíme pomáhat ničím dalším.
TIP: Kupte si tuto čokoládu s himálajskou solí ve výhodném balení ve formě tyčinek. Oproti tabulce vycházejí za gram o více jak 40 % levněji. Není na ně potřeba tolik drahé lidské práce. Tato tabulka s atraktivním designem je skvělý dárek. Na denní mlsání jsou však tyčinky nepřekonatelné.
65% BIO čokoláda s himálajskou solí (100 g / 250 g / 500 g)
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU
Tato čokoláda obdržela bronzovou medaili v kategorii ochucených tmavých čokolád v soutěži Academy of Chocolate 2017. Ale zase to moc nepřeceňujte :-) Co si myslíme o těchto soutěžích, si můžete přečíst v tomto článku.
SLOŽENÍ:
kakaové boby*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, himálajská sůl (1 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 65 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2236 kJ / 540 kcal |
Tuky |
36,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,4 g |
Sacharidy |
44,0 g |
z toho cukry |
34,4 g |
Bílkoviny |
7,5 g |
Sůl |
1,1 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal